Cifra de afaceri pentru 2007 a reţelelor de franciză din România a fost estimată la aproximativ 1,75 milioane USD pentru cele cca 1200 unităţi francizate existente în ţara noastră. Ca domenii de activitate ale acestor afaceri, cele care au ca obiect alimentaţia publică sunt 17% din totalul francizelor, ceea ce indică tendinţa crescândă a românilor de a mânca tot mai mult în oraş. Restaurantele cu specific au succes în ţara noastră, însă ponderea cea mai mare, între francizele de alimentaţie publică, o au cele de fast-food şi patiserie - produse care se comandă rapid, se produc rapid şi se pot consuma la fel de rapid.
În spatele unei francize de succes se află întotdeauna o idee bună de afacere. Produsele tradiţionale, deja cunoscute şi apreciate de public pot sta la baza unor idei excelente de afaceri. În vremurile noastre, ce altă modalitate mai rapidă şi mai de efect ar putea fi găsită pentru promovarea unor produse trandiţionale, dacă nu francizarea? Produse avem, de la tradiţii şi obiceiuri, ofertă de turism, până la produse alimentare. Unul dintre acestea din urmă este cozonacul ardelenesc (sau secuiesc) sau kürtõskalács, cum este el cunoscut în zona Transilvaniei, care este produs şi vândut de franciza Dulce D`or. Pregătit în trecut cu ocazia unor evenimente, serbări, cozonacul secuiesc este considerat astăzi o delicatesă, suficient de consistent pentru a fi o masă rapidă pentru persoanele ocupate, însă o masă sănătoasă deoarece este preparat din ingrediente naturale, fără conservanţi. De asemenea, cozonacii sunt proaspeţi, fiind preparaţi pe loc, la locaţie, şi nu pregătiţi în alt loc, congelaţi şi aduşi la locaţie.
Franciza Dulce D`or nu oferă doar un produs gustat de consumatorii din România şi din Europa Centrală şi de Est, dar şi o afacere adaptată specificului ţării noastre. Nu este vorba numai de specificul economic, afacerea putând fi demarată cu o investiţie iniţială de maxim 10.000 Euro, dar şi de obiceiurile noastre. Astfel, cozonacul secuiesc poate fi mâncat şi în perioadele de post alimentar, deoarece nu conţine ouă sau lapte. Cozonacul secuiesc Dulce D`or este pregătit dupa reţeta tradiţională, cu diferite glazuri: nucă, scorţişoară, nucă de cocos, susan şi ciocolată şi cocos.
Francizatul poate alege tipul de afacere pe care doreşte şi poate să o conducă, el putând opta între "magazinul" de tip clasic (caz în care taxa de intrare în sistem este de 4.000 Euro) şi a deţine şi opera o unitate mobilă. Unitatea mobilă este în fapt o rulotă complet echipată cu linia tehnologică de producere a cozonacilor secuieşti, dar şi cu toate elementele exterioare de identitate vizuală. Taxa de intrare în sistem pentru această opţiune este de 6.000 de euro, în schimbul căreia francizatul primeşte unitatea mobilă, plus training, manuale operaţionale şi amplasarea pavilionului la locaţia dorită. La aceasta se adaugă sumele pentru diferite ustensile auxiliare şi uniforme, pentru racordare la curent electric, implementarea HACCP etc. De asemenea, francizatul nu plăteşte redevenţe către francizor, ci doar o sumă fixă pentru chiria pentru exploatarea rulotei şi a liniei tehnologice puse la dispoziţie de către francizor.
Care sunt însă avantajele locaţiei mobile? În primul rând francizatul are posibilitatea de a alege o locaţie cu trafic pietonal intens, cu vad bun pentru vânzare, însă în momentul în care are acces la o locaţie şi mai bună, afacerea se poate deplasa cu totul la noua locaţie. Rulota poate fi amplasată în vecinatatea unor obiective care atrag public, precum şcoli, hypermarket-uri, gări, ştranduri, etc, unde se pot vinde uşor câteva sute de cozonaci secuieşti pe zi.
Rulota permite deplasarea rapidă de la locaţia unui eveniment cu public la altul, evenimente la care se adună, de obicei, grupuri mari de oameni (târguri, expoziţii, concerte în aer liber etc). În astfel de locaţii se pot vinde între 1000 şi 2000 de cozonaci secuieşti pe zi. Rulota se poate monta/demonta în 10 minute, are rezervor propriu de apă, recipient propriu pentru apele uzate şi legăturile pentru racordul electric. Se poate alimenta, în lipsa curentului electric, şi de la un generator propriu. Atât rulota, cât şi linia tehnologică sunt fabricate conform normelor de siguranţă alimentară şi au agrement U.E. Rulota se poate închiria cu sau fără şasiu, în funcţie de opţiunea francizatului.
Dacă francizatul alege ca tip de afacere magazinul, taxei iniţiale i se adaugă sumele necesare amenajării spaţiului, chiriei pentru locaţie, pe trei luni, diferite ustensile suplimentare şi uniforme, implementare HACCP ş.a.m.d. Şi în acest caz, francizatul nu plăteşte francizorului niciun fel de redevenţă, ci doar o chirie lunară pentru linia tehnologică de producere a cozonacilor. De asemenea, în această situaţie, francizatul poate servi şi băuturi (sucuri, bere), dacă unitatea sa întruneşte condiţiile legale servirii de băuturi, iar francizorul nu îi impune furnizorii pentru aceste produse.
imooffice@gmail.com
1. fără titlu
(mesaj trimis de MONICA în data de 14.03.2008, 14:07)
Eu as fi interesata de aceasta afacere,dar in orasul unde locuiesc eu gasesc foarte greu o aprobare pentru o zona cu trafic pietonal intens ,si ca urmare exista riscul sa nu vand 200 buc/zi.As vrea sa stiu daca pot sa vand ambulator in incinta unor facultati sau scoli acesti cozonaci,pentru ca astfel pot si eu sa-mi fac necesarul pe zi.Eu locuiesc in Ploiesti si m-am gandit si la SELGROS dar sunt foarte putini clienti si nu cred ca renteaza.Va multumesc pentru atentie si va astept cu un posibil raspuns.
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de vlad în data de 13.05.2008, 14:57)
De ce sa gasesti greu?? Si eu sunt din ploiesti si nu cred ca e asa de greu. Declari locurile unde stai si intervalul orar...si platesti chirie.
2. fără titlu
(mesaj trimis de baran m în data de 25.09.2008, 10:58)
cine ma poate ajuta cu datele de contact pentru a deveni francizat de dulce d'or...multumec
2.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de grecu beatrice în data de 27.10.2008, 14:00)
Eu te sfatuiesc sa iti iei tu o rulota speciala si sa iti faci tu propria afacere, caci cu franciza muncesti doar pt a plati franciza, si sa fim seriosi cozonacul secuiesc se vinde indiferent ce nume poarta, daca doresti relatii poti suna la 0742143087 , eu predau o afacere de genul asta pentru ca as vrea sa plec din tara.
2.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de ana-maria în data de 22.07.2009, 12:06)
pt informatii depre preluare franciza dulce d'or , unitate mobila, va rog sa ma contactati la nr de tel: 0766259013-ivan ana-maria
3. fără titlu
(mesaj trimis de dani în data de 10.11.2008, 02:51)
as fi interesat de reteta asta traditionala fara oua sau lapte...
4. franciza
(mesaj trimis de bodea în data de 21.01.2009, 00:09)
doresc detalii despre franciza, locatie Oradea,Bihor
4.1. franciza dulce d'or (răspuns la opinia nr. 4)
(mesaj trimis de anonim în data de 17.06.2009, 08:54)
Vand franciza dulce d'or. Pentru relatii ma puteti contacta la nr de tel 0755.059.825
4.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 4.1)
(mesaj trimis de tuty în data de 14.07.2014, 03:42)
buna ziua.dar de ce vindeti franciza? nu mergea? ati reusit s-o vindeti? cum este francizorul?este ok?